Nyheter: Velkommen til Smedslands-slekta på nett! Nå endelig oppdatert 18.Feb.2020.
Det er lagt til over 1000 nye personer siden sist! - Nå over 18000 personer!

For å kunne se nålevende personer må du ha brukernavn og passord. Dette utdeles til slektninger - så bare ta kontakt (nederste menyen på venstre side).
 Fornavn:  Etternavn:
Logg inn
Avansert søk
Etternavn
Hva er nytt?
Etterlysninger
Bilder
Dokumenter
Gravsteiner
Historier
Opptak
Videoer
Album
Alle media
Kirkegårder
Steder
Notater
Datoer og jubileer
Kalender
Rapporter
Kilder
Arkiver
DNA tester
Statistikk
Bytt Språk
Bokmerker
Ta kontakt
   


  Smedsland anno 1922, sett fra sørvest.

Velkommen til slektstreet for Smedsland, Telhaug, Nilsen/Jørgensen, Ljosland osv.

Utgangspunktet for treet er min far og mor, Egil Nilsen (Bergen) og Elisabeth Smedsland.
Egils familie kommer fra Bergen, med hovedrøtter nordover til Masfjorden og Sognefjorden, og sørover til Os og Tysnes. Det er også røtter til Nord-Tyskland og andre steder.
Elisabeths slekt kommer fra indre Agder, med hovedvekt på Grindheim (nå Audnedal kommune) og området rundt Sveindal. Det er tykke røtter nord/vest til Åseral og Eiken, og også øst/sør til Bjelland, Hægeland, Hornnes etc.
I tillegg er det også en del røtter bakover fra Egil/Elisabeths svigerbarn, til Os, Kristiansand/Søgne/Røros etc.

Treet går både oppover og nedover - og på kryss og tvers. Det er forbausende mange sammenkoblinger av greiner opp gjennom årene, og det er ikke uvanlig at en nålevende person kan ha mer enn 100 forskjellige slektskaps-linjer til en annen person.

Egil Nilsen la ned et stort arbeid gjennom mange år med å forske på slekta, og tilbrakte utallige timer på arkiver rundt omkring både i Norge og Tyskland. Det er dette grunnlaget på ca 2300 personer som danner grunnlaget for denne databasen/slektstreet. I våre dager er veldig mye stoff tilgjengelig på internett - først og fremst på Digitalarkivet - og selv om jeg har utvidet til nå å omfatte over 16000 personer så har jeg ennå ikke besøkt et statsarkiv el.l. fysisk.. Veldig mange opplysninger kan også finnes i bygdebøker, som det er mange av i indre Agder. Spesielt de rykende ferske (2008-2015) bøkene fra Eiken har vært til stor hjelp.

Merk at for å kunne se nålevende personer må du ha brukernavn og passord. For slektninger og evnt andre tilknyttede kan dette fåes ved å ta kontakt - enten via email eller via menyen 'Ta kontakt'.

Det er også en generell forside til denne databasen på http://slekt.bknilssen.no

Det er også opprettet en Facebook-gruppe i den forbindelse, som det også står noe mer om på "forsiden".
Å lage slektstreff kan være en svær operasjon, som krever mange hender og hoder. Om noen er ivrige på dette så ta gjerne kontakt. Facebook-gruppa er kanskje et bra sted å diskutere slikt?
Pt er det langt over 1000 kjente nålevende etterkommere etter Suencke og Oluff Smitland!
   
Siste oppdatering
 
 
Siste bilde